Majmun vrste makaki (Foto: PIXSELL/Borna Filić)
Majmun vrste makaki (Foto: PIXSELL/Borna Filić) Foto: PIXSELL/Borna Fili?

Muškarac u Indiji umro je u bolnici nakon što ga je čopor majmuna s krošnje drveta na smrt izgađao ciglama


Dharampal Singh (72) u četvrtak je pod stablom prikupljao komade drveta netom prije napada u gradu Tikriju, u indijskoj pokrajini Uttar Pradesh.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Blizanke htjele gledati zalazak sunca, a završile u raljama krokodila: "Čuli smo uzvike i buku..."

Policija je objavila kako su majmuni sa stabla muškarca zasuli ciglama koje su pokupili s obližnje derutne zgrade. Muškarac je, teško ozlijeđen, prevezen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo od teških ozljeda glave i prsa.

Mještani se već dulje vrijeme žale na agresivne majmune koji ih teroriziraju, no kako su zaštićena vrsta ništa nije učinjeno.

"Majmuni su na njega bacili više od 20 komada cigle, a kada su doletjele s te visine bile su dovoljne da mu nanesu teške ozlijede i na kraju ga ubiju", rekao je brat stradalog i dodao kako su te životinje "štetočine".

"Moraju platiti za to što su učinili", odlučan je brat. No, iz indijske policije kažu kako protiv životinja ne mogu pokretati potupak pred vlastima.

Smrtonosni napadi majmuna u Indiji u posljednje su vrijeme u porastu, a najčešće ih se pripisuje majmunima makakijima. Nije poznato koja je vrsta majmuna usmrtila muškarca, piše Sky News.