Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska policija je u predgrađu New Delhija ustrijelila dvojicu naoružanih muškaraca za koje sumnja da su pakistanski militanti, u trenutku kada je u zemlji proglašen najviši stupanj pripravnosti uoči državnog praznika.


Protuteroristička ekipa ubila je dvojicu muškaraca u Noidi, dvadesetak kilometara od New Delhija nakon automobilske potjere, rekao je Brij Lal, načelnik policije u državi Utar Pradeš. 'Policija ih je pozvala da se zaustave', rekao je, ali su muškarci počeli pucati na policajce koji su uzvratili vatrom i ubili ih.

>> Indija optužuje pakistanske agencije

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Filmska potjera u Kaštelima: Automobilom bježao policajcima, zapeo u uskoj ulici pa pobjegao u maslinik Policija, ilustracija Suluda noćna jurnjava ulicama Zagreba: U potjeri za pomahnitalim muškarcem ozlijeđena dvojica policajaca

'Putovnice koje su pronađene kod te dvojice su pakistanske, ali ništa ne omogućuje da ih se poveže s Lashkar-e-Taibom (LeT), islamističkom skupinom koju New Delhi optužuje za atentate u Mubaju, rekao je Lal. 'Sigurno su Pakistanci, ali sve dok ne istražimo dokumente, ne možemo ništa reći o njihovoj mogućoj pripadnosti LeT-u', dodao je.