Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indija šalje ratne brodove u vode Somalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija je u vode Adenskog zaljeva nedaleko od somalijske obale poslala fregatu kako bi zaštitila svoje trgovačke brodove od somalijskih pirata koji trenutno u zatočeništvu drže 18 indijskih mornara.

Fregata INS Tabar počela je patrolirati Adenskim zaljevom, a broj ratnih brodova će se povećati, priopćilo je ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Američka ratna mornarica Naoružavanje hutista Dva američka vojnika mornarice proglašena stradalima: Potraga za njima nije polučila rezultate Ilustracija Traže lokaciju Nestala dva američka mornara dok su bili na zadatku: U tijeku operacija izvlačenja

Indijska odluka uslijedila je nakon što su 15. rujna somalski pirati oteli japanski brod MV Stolt Valor, na kojem je među 22 člana posade bilo 18 Indijaca. 

>> Somalijski pirati oslobodili japanski brod Stella Maris

>> Oteti ukrajinski brod okružili ratni brodovi

Indijski dužnosnici su rekli da će brodovi biti raspoređeni na potezu od Salalaha u Omanu do Adena u Jemenu.

'Adenski zaljev osigurava pristup Sueskom kanalu kroz koji prolazi značajan dio indijske trgovine', rekao je jedan dužnosnik za magazin Times.

'Prisutnost indijske mornarice u tom području pomoći će u zaštiti naše trgovine i naših pomoraca', rekao je dužnosnik.

Ove godine pirati su uz somalsku obalu oteli 29 brodova. U njihovim rukama još se nalazi 11 brodova s oko 200 članova posade, među kojima i ukrajinski brod s teretom vojne opreme i tenkova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene