Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indija je u ponedjeljak pristala kupiti desetke ruskih vojnih helikoptera i opremu za lovce Suhoj na summitu u New Delhiju na kojem su čelnici dviju država potvrdili predanost strateškom partnerstvu Indije i Rusije.


Indija, tradicionalni kupac ruskog oružja, priopćila je da su se dvije strane dogovorile oko zajedničkog ulaganja u proizvodnju helikoptera i dvije milijarde dolara investicija u zajedničke trgovinske i gospodarske projekte. "Rusija je ključni partner u modernizaciji naših oružanih snaga", rekao je u priopćenju indijski premijer Manmohan Singh pozdravljajući ruskog predsjednika Vladimira Putina kao "vrijednog prijatelja i arhitekta indijsko-ruskog strateškog partnerstva".

Vezani članci Kalendar sa slikama Vladimira Putna (Foto: Reuters) - 2 Svaki mjesec u novoj pozi! Pripremite mjesto na zidu, stigao je novi kalendar Vladimira Putina Prva plutajuća nuklearna elektrana (Foto: AFP)1 Ruski plutajući reaktor prešao 5000 kilometara kroz Arktik i bacio sidro kod gradića na sjeveroistoku Sibira: "To je jednostavnija alternativa"

>> Putin u Indiji: Dogovara se posao prodaje oružja za više milijardi dolara

Jednodnevni Putinov posjet Indiji, prvi otkako je u svibnju započeo novi šestogodišnji mandat u Kremlju, pokazuje interes Rusije za Indiju, dugogodišnjeg regionalnog saveznika i partnera u skupini brzorastućih gospodarstava svijeta (BRICS).

Putin je u srijedu, u članku objavljenom u listu The Hindu, naglasio da je "jačanje prijateljstva i suradnje s Indijom jedan od prioriteta ruske vanjske politike".

Izvor iz ruske vojne industrije prenio je kako bi ugovor o prodaji vojne opreme mogao vrijediti više od 7,5 milijardi dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook