Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisuje se niz sporazuma

Putin u Indiji: Dogovara se posao prodaje oružja za više milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak u New Delhiju pokušava pojačati veze u području obrane i u sljedeće tri godine udvostručiti gospodarsku razmjenu s Indijom, povijesnim partnerom Moskve i zemljom koja je prvi kupac ruskog oružja na svijetu.

Putin je, u pratnji više ministara i visokih vojnih dužnosnika, razgovarao s indijskim premijerom Manmohanom Singhom. Ruski predsjednik u ponedjeljak boravi u jednodnevnom službenom posjetu Indiji. "Predsjednik Putin i indijski premijer su se sastali i potpisat će više sporazuma", jednostavno je komentirao član kabineta indijskog premijera bez dodatnih pojedinosti.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

>> Putin i europski čelnici međusobno se kritizirali

Prije svog dolaska u New Delhi, ruski predsjednik je za list The Hindu kazao da su "produbljivanje prijateljstva i suradnje s Indijom među najvišim prirotetima naše vanjske politike".

Indija je danas jedna od najvećih uvoznika oružja i vojne opreme ruske proizvodnje. Prema specijaliziranom listu Aviation Week, iznos vojnih ugovora između Rusije i Indije mogao bi iznostii 7,5 milijardi dolara.

Putinov posjet Indiji trebao bi još više pojačati gospodarske odnose između dviju zemalja, budući da se Indija, treća gospodarska sila Azije, u posljednje vrijeme sve više okreće i drugim tržištima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene