Obavijesti Video Pretražite Navigacija
već tri dana

Gori 60 metara visoko brdo smeća: Toplinski val otežava gašenje

New Delhi požar
New Delhi požar Foto: Afp
Vatrogasci New Delhija bore se s požarom koji je prije tri dana buknuo na golemom odlagalištu otpada u indijskome glavnom gradu. Sjever zemlje zahvatio je toplinski val u kojem temperature prelaze 45 stupnjeva.

Vatrogasci New Delhija bore se s požarom koji je već tri dana bukti na golemom odlagalištu otpada, dok je sjever zemlje zahvatio toplinski val.

Meteorolozi su najavili da bi se temperatura u Delhiju u četvrtak mogla popeti na 46 Celzijevih stupnjeva. Vlasti su izdale upozorenje i preporučile osjetljivim osobama da ostanu u kući.

Pročitajte i ovo Šerifov ured okruga Orange pogledajte video Herojstvo američkog policajca: Akrobatskim potezima spasio život jednogodišnjoj bebi!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVILI VATROGASCI FOTO Zapalio se električni romobil u stanu na zagrebačkom Laništu: "Došlo je i do eksplozije koja je izbila prozor"

U četvrtak ujutro četiri brigade s tridesetak vatrogasaca još su gasile vatru u teško dostupnom dijelu odlagališta, trećeg dana požara, rekao je za AFP vatrogasni brigadir glavnog grada, dodajući da bi se požar mogao lokalizirati do petka.

Zasad nema dojava o žrtvama, a vlasti istražuju uzrok požara.

Brdo smeća koje gori visoko je 60 metara i iz njega se diže gust dim, pogoršavajući atmosfersko onečišćenje.

Megapolisu s više od 20 milijuna stanovnika nedostaje suvremena infrastruktura za zbrinjavanje 12.000 tona otpada koliko ga svakodnevno proizvodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene