Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U stampedu koji je nastao nastao u hramu na sjeveru Indije poginule su najmanje 63 osobe, a više desetaka ih je ozlijeđeno.


Policija je objavila da su se na tradiconalnoj proslavi i podjeli odjeće i kućnih potrepština u hramu hinduističkog sveca Jagadguru Kripalu Ji Maharaja okupile tisuće vjernika.

Vezani članci Scena iz filma La La Land Od pravog romantičara do okorjelog kriminalca: Ovo je pet najboljih filmova Ryana Goslinga ako se pita publiku Stampedo u noćnom klubu u Peruu - 3 U stampedu u noćnom klubu poginulo 13 ljudi: Sve je počelo kad je policija došla u nadzor zbog epidemioloških mjera

Zbog velikog broja okupljenih popustio je i portal hrama, nakon čega je došlo do stampeda. Policija procjenjuje da bi se broj mrtvih mogao i povećati jer je najmanje 20 ozlijeđenih u teškom stanju.

>> VIDEO: Sedam mrtvih u stampedu u Indiji

Posljednih godina su u prenapučenim indijskim hramovima poginule stotine ljudi. Smrtonosna stampeda su relativno uobičajena pojava u hramovima u kojima se zna okupiti i po nekoliko stotina tisuća vjernika.

Najveći broj poginulih zabilježen je 2008. godine, kada je u dva stampeda u dva hinduistička hrama u podnožju Himalaje poginulo gotovo 300 osoba.