Hitna pomoć u Indiji (Foto: AFP)
Hitna pomoć u Indiji (Foto: AFP) Foto: Afp

Broj mrtvih od trovanja alkoholom u Uttar Pradeshu na sjeveru Indije narastao je u srijedu na 21 osobu, dok je 67 osoba hospitalizirano, navode dužnosnici.


Seljani, uglavnom siromašni farmeri i radnici, razboljeli su se nakon što su popili otrovani alkohol u zaseoku u okrugu Barabanki u ponedjeljak navečer.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Indiji Alarmantni ritam: U posljednja dva dana prosjek novozaraženih porastao im na 83.000 New Delhi (Foto: AFP) Onečišćenost zraka u New Delhiju opet na alarmantnoj razini

U utorak navečer umrlo je još 11 ljudi, čime je broj mrtvih porastao na 21, rekao je viši službenik Sandeep Gupta.

Broj poginulih bi mogao rasti među 67 hospitaliziranih osoba koji se nalaze u ozbiljnom stanju.

Rano u srijedu uhićeni su proizvođači pića i krijumčari povezani s nezakonitom trgovinom.

Državni ministar Yogi Adityanath naredio je provođenje istrage o tragediji, a više desetaka policijskih i drugih službenika suspendirano je zbog nemara oko incidenta.

Ilegalna trgovina alkoholnim pićima uspijeva u Indiji jer je mnogo jeftinija i dostupnija nego komercijalno proizveden alkohol. Metanol, kemikalija koja se koristi u antifrizu često se može pronaći u takvim pićima.

U veljači je 151 osoba, od kojih većinom radnici na plantaži čaja, umrla zbog trovanja alkoholom u jednom od najgorih trovanja alkoholnim pićima u Indiji posljednjih godina. (Hina)