Nakon odlaska Vojislava Šešelja iz Jarka gdje je održan miting radikala dogodio se incident kada su njihove pristalice napali protivnike s transparentom "Šešelj je ratni zločinac".

Galerija


Šestoro mladih ljudi, predvođeni članom predsjedništva Liberalno-demokratske stranke (LDP) Đorđom Žijovićem, razvili su za vrijeme okupljanja radikala u selu Jarak nadomak Hrtkovaca transparent "Šešelj je ratni zločinac", nakon čega je došlo do obračuna.

Vezani članci Engleska policija, ilustracija Policajac i trogodišnje dijete pronađeni mrtvi u kući: ''Ovo je očito tragičan incident'' Vojislav Šešelj (Foto: AFP) Šešeljevi radikali zasjedali u mjestu koje je sinonim za progon srijemskih Hrvata

Žujović je govorio preko megafona: "Šešelj je ratni zločinac, to treba znati cijela Srbija", a onda mu je jedan od okupljenih iz grupe radikala prišao s leđa i udario ga šakom u glavu.

Žujović je zadobio još nekoliko udaraca, ali je policija spriječila veći sukob te je pristalice LDP-a ispratila iz mjesta.

Za to vrijeme okupljeni radikali i simpatizeri Vojislava Šešelja su im vikali: "Marš iz Srbije", kao i "Ustaše, ustaše", piše Blic.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju na televiziji Pink da će odgovorne za incident privesti pravdi.

"Država je rekla da neće biti skupova u Hrtkovcima, i nema ih. Dogodio se jedan manji incident i odgovoran za taj incident će biti priveden pravdi. Kažu mi, jao pa napravili ste geto od Hrtkovaca. Tamo žive mirni ljudi, oko 70 posto mještana čine Srbi, ostalo su Mađari i Hrvati. Oni žive u slozi i učinili smo sve da oni budu sigurni", poručio je Vučić.