Obavijesti Pretražite Navigacija
Umjesto piratskog broda

IMB: Indijci potopili tajlandsku ribaricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod koji je prošloga tjedna potopila indijska fregata INS Tabar pokraj obala Somalije bio je tajlandska ribarica koju su zauzeli pirati, a ne matični brod s kojeg su pomorski razbojnici kretali u napade na brodove, objavio je Međunarodni pomorski ured sa sjedištem u Kuala Lumpuru.

'Indijska mornarica vjerojatno je pretpostavila da se radi o piratskom brodu jer su vidjeli naoružane ljude na palubi broda kojega su ranije zauzeli pomorski razbojnici', izjavio je Noel Choong iz IMB-a. Dodao je da ova greška ne bi smjela utjecati na međunarodne napore za suzbijanje piratstva.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz ZA TISUĆU EURA Put u ''bolji život'': Vozio čamac na prikolici i u njemu skrivao migrante, mogli su se i ugušiti Ribarica u plamenu Heroji u plavom VIDEO Ribaricu progutao plamen: Članove posade iz buktinje izvlačili policajci

Indijska mornarica je 18. studenog priopćila da je pokraj Somalije potopila matični brod kojim su se služili pirati. AP navodi da je u toj akciji poginuo jedan član posade tajlandske kočarice, jedan je spašen iz mora a još 14 se smatra nestalima.

Vlasnik broda Wicharn Sirichaiekawat kazao je za Reuters da su pirati došli na brod neposredno prije nego što je indijska fregata otvorila vatru na njih.

Glasnogovornik indijske mornarice Nirad Sinha je priznao da se možda nije radilo o matičnom brodu somalijskih pirata ali je kazao da su namjere naoružanih ljudi na palubi broda bile neprijateljske.

'Što se nas tiče, brod je po izgledu i po namjerama bio piratski. Nismo pucali sve dok na nas nije otvorena vatra. Pucali smo u samoobrani', naglasio je Sinha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene