Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnički dom američke savezne države Illinois u utorak je izglasao legalizaciju istospolnih brakova nakon višemjesečnog intenzivnog lobiranja i pristaša i protivnika te inicijative.


Zakon je izglasan sa 61 glasom 'za' i 54 'protiv' i stupit će na snagu 1. lipnja sljedeće godine. Illinois je matična država američkog predsjednika Baracka Obame.

Vezani članci Ivan Rakitić i Raquel Mauri (Foto: Instagram) Hrvatski reprezentativac raznježio obožavatelje objavom posvećenoj obožavanoj supruzi Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson (Foto: AFP) Mogao je imati svaku koju je htio, a zavela ga je 23 godine starija redateljica kad je imao samo 19

>>Donji dom britanskog parlamenta glasovao za istospolne brakove

'Michelle i ja smo presretni za sve one parove čija će ljubav sada biti legalna kao i naša. Oni nisu htjeli ništa drugo nego da ih se tretira pošteno i jednako prema zakonu', poručio je američki predsjednik nakon odluke parlamenta u Illinoisu.

Illinois je petnaesta američka savezna država koja je ozakonila istospolne brakove i najveća na srednjem zapadu koja je to učinila. Istospolni brakovi zakoniti su i u glavnom gradu Washingtonu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook