Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u lipnju

Donji dom britanskog parlamenta glasovao za istospolne brakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici u donjem domu britanskog parlamenta glasovali su za prijedlog zakona kojim se dopuštaju istospolni brakovi.

Ukupno je 366 zastupnika glasovalo za prijedlog vlade premijera Davida Camerona, a 161 je bio protiv. Zakon o istospolnim brakovima sada treba biti predložen gornjem domu parlamenta, a Cameron se nada da će uskoro stupiti na snagu.

Pročitajte i ovo Europski parlament u Strasbourgu (Foto: AFP) nakon upozorenja stiglo objašnjenje Drama u Europskom parlamentu: Poslano upozorenje zbog sumnjive vode, objavljeno o čemu se radilo Strašni prizor iz parlamenta Kritizirao vladajuću stranku VIDEO "Imate krv na svojim rukama": Zastupnik zagrmio za pozornicom pa se srušio, nije mu bilo spasa

>> Francuska odobrila gay brakove, imat će pravo i posvojiti dijete

Prijedlog zakona će u Dom lordova biti upućen već u srijedu, a stvarna rasprava o njemu počet će u lipnju i nije nemoguće da u konačnici bude problema oko njegovog usvajanja, jer se očekuje snažan otpor prije svega pripadnika svećenstva u tom domu. Osim 133 konzervativca, protiv zakona je bilo 15 laburista, četiri liberalna demokrata, osmero zastupnika iz sjevernoirske stranke Demokratskih unionista i jedan neovisni zastupnik.

Napetosti između Cameronove koalicijske vlade i tradicionalnih konzervativaca, koje su posljednjih tjedana bile izazvane europskim pitanjima, dodatno je zaoštrio prijedlog ozakonjenja istospolnih brakova. Prijedlog zakona je prihvaćen u trećem čitanju, a njegovo je usvajanje plod ranijeg dogovora s laburistima, koji je ocijenjen kao još jedan znak slabosti konzervativnog premijera, čiji autoritet nagrizaju podjele u konzervativnoj stranci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene