Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva se spasila

STRAŠNO SVJEDOČANSTVO 'Uplašila bih se svaki put kad bih čula korake iza sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Identificirana je prva žrtva terorističkoga napada u Parizu.

Britanac Nick Alexander iz Londona, prva je identificirana žrtva terorističkoga napada na Pariz. Umro je na rukama svoje prijateljice Helen Wilson, koja je ranjena u obje noge. Wilson je za The Telegraph svjedočila o užasu koji se sinoć događao u Parizu. Kazala je da su teroristi namjerno ciljali invalide, te su prvo pucali upravo po njima, jer su bili smješteni u odvojenom dijelu dvorane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti FSB ubio Bjelorusa za kojeg vjeruju da je planirao teroristički čin na sjeveru zemlje FSB ubio Bjelorusa, vjeruju da je planirao teroristički čin u ime Ukrajine

'Nicka su upucali preda mnom', kazala je Wilson. Prvo su se čuli pucnjevi, koje se i nije moglo baš najbolje razaznati, od buke koja je vladala na koncertu američkoga benda Eagles of Death Metal. 'Čuli smo buku i ljude koji su trčali u klub. Nismo znali što se događa. Onda su stigla petorica ili šestorica muškaraca s automatskim puškama i samo počeli pucati po ljudima', ispričala je Wilson.

UŽIVO - GRČKA POLICIJA TVRDI: Napadač kod kojeg je pronađena sirijska putovnica stigao je preko Grčke u Francusku kao izbjeglica

'Bilo tko tko bi pokušao trčati bio bi upucan. Legli smo na pod. Uplašila bih se svaki put kad bih čula korake iza sebe. Pucali su po svima', kazala je Wilson. Kaže da nije mogla vidjeti što se dogodilo s njezinim prijateljem, jer joj je bio okrenut leđima.

Tek nakon što je ustanovila da je Nick ranjen, oprezno mu je pokušala dati prvu pomoć i to disanje usta na usta. Bilo ju je strah, jer napadači nisu prezali ni pred čim. Pucali bi na sve što se miče, govori, šuška.

'Onda više nije mogao disati, pa sam ga držala na rukama i rekla mu da ga volim. Bio je ljubav moga života', kazala je Wilson. 'U jednom trenutku sam primijetila da mogu pobjeći, ali nisam mogla povesti Nicka sa sobom, pa sam samo ostala s njim', kazala je Wilson, koja je iz napada na kraju ipak izvukla živu glavu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene