Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednog smo sumnjivca identificirali. Njegove potencijalne veze u inozemstvu ili u Turskoj provjeravaju se', rekao je premijer Ahmed Davutoglu.


Turska policija identificirala je sumnjivu osobu povezanu sa samoubilačkim napadom na ekstremiste bliske kurdskim borcima u turskome gradu Suruc blizu sirijske granice, rekao je u utorak turski premijer Ahmed Davutoglu.

Vezani članci Slika nije dostupna Baka i unuka preživjele su bombaški napad: ''Sada shvaćam kako smo uspjele'' Slika nije dostupna ISTANBULSKI KRVNIK PRIZNAO KRIVNJU Turska policija uhitila još četvero ljudi zbog napada na Novu godinu

"Jednog smo sumnjivca identificirali. Njegove potencijalne veze u inozemstvu ili u Turskoj provjeravaju se. Najvjerojatnije je riječ o samoubilačkom napadu povezanom s s džihadistima Islamske države", rekao je Davutoglu na konferenciji za novinare u Sanliurfi.

Šef vlade kazao je da se broj smrtno stradalih u jučerašnjem napadu povećao s 31 na 32 mrtvih te da je 29 od stotinu ranjenih još uvijek hospitalizirano.

TRENUTAK UŽASA Snimka eksplozije bombe kojom je ubijeno 27 osoba

Davutoglu je za srijedu najavio održavanje izvanrednu sjednicu ministara na kojoj će se "razmotriti eventualne nove mjere sigurnosti".

Jučerašnji napad je, po informacijama turskog ministarstva unutarnjih poslova, bio teroristički napad.

Suruc je na jugoistoku Turske, uz granicu sa Sirijom, preko puta Kobanea, sjevernosirijskoga grada koji je početkom godine bio poprište žestokih sukoba Islamske države s kurdskim borcima kojima su pomagali američki zračni udari.

Eksplozija se dogodila dok je u vrtu kulturnoga centra Suruca trajao sastanak o obnovi Kobanea koji je stradao u borbama i višemjesečnoj opsadi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook