Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ratni zločin

ICTY traži od 35 godina zatvora do doživotne za Vlastimira Đorđevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) zatražilo je od 35 godina do doživotne zatvorske kazne za bivšeg pomoćnika srbijanskog ministra unutarnjih poslova Vlastimira Đorđevića, optuženog za zločine na Kosovu.

Glasnogovornica Haaškog suda Nerma Jelačić na redovnoj je tiskovnoj konferenciji  objavila da je tužiteljstvo na iznošenju svojih završnih riječi u utorak zatražilo od 35 godina do doživotne zatvorske kazne za Đorđevića. Đorđevićeva obrana će danas, na svojem završnom izlaganju, zatražiti oslobađajuću presudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počeli Dani šaproga u Istri Šparoge - čuvari zdravlja Slika nije dostupna Vlastimir Đorđević prebačen u haški pritvor

Đorđević, bivši načelnik resora javne sigurnosti MUP-a, optužen za zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja rata na Kosovu 1999. Optužnica ga tereti za deportacije, prisilna premještanja, ubojstva i progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi. Đorđević je uhićen 17. lipnja 2007. u Crnoj Gori gdje se skrivao pod lažnim imenom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene