Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vole se

I nakon dvadeset godina jedinstva, Njemačka još podijeljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina istočnih Nijemaca svoje zapadne sunarodnjake smatra 'arogantnima' i zainteresiranima samo za novac, vidi se iz nove studije koja se bavi odnosima istoka i zapada u Njemačkoj.

Više od 22 godine nakon pada Berlinskoga zida i ujedinjenja Njemačke, u velikoj studiji koju je proveo institut Allensbach vidi se da su istočnjaci zadržali negativno mišljenje o zapadnjacima, a veoma pozitivno o sebi.

Pročitajte i ovo Liječnici proučavaju nove sojeve koronavirusa - 1 Problem nedostatka cjepiva Dok traje bitka oko cjepiva: U svijetu su čak četiri tisuće mutacija koronavirusa, spominje se i mogući slovenski soj Malostonski zaljev (Foto: Dnevnik.hr) Ugrožen Malostonski zaljev: Školjkari trpe veliku štetu zbog norovirusa, a sada kamenicama prijeti nova opasnost

'Studija je pokazala da je 71 posto istočnjaka vjeruje da su zapadnjaci 'arogantni', 57 posto zapadnjake vidi kao ljude koje zanima prvenstveno novac, a 45 posto vjeruje da su zapadnjaci 'plitki'.

>> Njemačka vojska troši milijune eura na kremu za sunčanje

'Istočni Nijemci imaju samo negativne stavove o zapadnim Nijemcima', piše Welt am Sonntag koji je u nedjelju objavio isječke Allensbachove studije. 'Za razliku od toga, mišljenje istočnih Nijemaca o samima sebi veoma je pozitivno'.

Studija je pokazala da i dvadeset godina nakon ujedinjenja Njemačke postoji snažna percepcija odvojenih identiteta između istočnih i zapadnih Nijemaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene