Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija policije

I gradonačelnik među 37 uhićenih talijanskih mafijaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 37 uhićenih sumnjivaca koji navodno pripadaju sicilijanskoj mafiji nalazi se i prvi čovjek gradića u kojem je rođen poznati talijanski bandit Salvatore Giuliano.

Talijanska policija uhitila je 37 osoba osumnjičenih da pripadaju sicilijanskoj mafiji, uključujući i gradonačelnika jednog grada na Siciliji, objavila je u ponedjeljak policija.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac

Uhićenja pod optužbama za organizirani kriminal i iznudu naredio je antimafijaški ured policije u Palermu u sklopu akcije protiv mreže koja je kontrolirala poslove u gradovima oko glavnoga grada Sicilije.

>> Pao talijanski 'gospodar vjetra', zaplijenili mu više od milijardu eura

Među uhićenima je gradonačelnik Monteleprea, gradića s 6.000 stanovnika poznatog po tome što je u njemu rođen Salvatore Giuliano, bandit iz 40-ih godina prošlog stoljeća kojega su zvali Robin Hood.

Antimafijaški tužitelj Francesco Messineo rekao je novinarima da je istragom otkriveno da je mreža pokušavala utjecati na lokalnu politiku.

Italija se već dugo bori sa snažnim utjecajem mafije čije operacije po procjenama čine deset posto talijanskog BDP-a. Glavne mafijaške organizacije, sicilijanska Cosa Nostra, kalabrijska 'Ndrangheta i Camorra iz Napulja, godišnje 'okrenu' 116 milijardi eura, pokazuju podaci UN-ova ureda za narkotike i kriminal. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene