Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon presude BiH šestorci

Andrija Jarak iz Mostara: Hrvati u BiH strahuju da će presuda Haškog suda otvoriti prostor za nove optužnice

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Reakcije Mostara na poruke iz Zagreba i Sarajeva (Foto: Dnevnik.hr) Reakcije Mostara na poruke iz Zagreba i Sarajeva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Reakcije Mostara na poruke iz Zagreba i Sarajeva (Foto: Dnevnik.hr) Reakcije Mostara na poruke iz Zagreba i Sarajeva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Oglasile su se udruge branitelja HVO-a koje kažu da bez HVO-a i Herceg-Bosne ne bi bilo Bosne i Hercegovine.

Udruge HVO-a kažu da nitko od časnika Armije BiH nije odgovarao za zločine nad Hrvatima te 14 tisuća hrvatskih logoraša koji su prošli kroz logore Armije BiH. Tvrde da kod suđenja za zločine postoje dvostruki kriteriji.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

''Zločini koje su počinili HVO i VRS imaju poseban tretman i posebnu su na kvadrat zločini. Zločini koje su počinili pripadnici Armije BiH su incidenti. Imate jedan incident da je iz mog Novog Travnika protjerano 5 tisuća ljudi, da je u njemu poginulo 350 ljudi, da je u Vitezu poginulo 650 ljudi, da je komplet Bugojno prognano, da imate 20 zatočenih ljudi o kojima se ni danas ne zna. Eto to institucije pa i mediji nazivaju incidentima'', rekao je Slaven Martin iz odjela za branitelje Hrvatskog narodnog sabora..

''Građani Mostara pozdravljaju poruku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je rekla da će pomoći zaštiti njihove interese. Kažu da su to od nje očekivali. S druge strane političko vodstvo nada se što skorijem sastanku s predsjednicom i premijerom. Taj se sastanak uveliko dogovara, pitanje je samo gdje će biti taj sastanak'', javio je Andrija Jarak iz Mostara.
 

Strah od novih optužnica

Poznato je da je tužiteljstvo BiH u zadnjih nekoliko godina podiglo 35 optužnica protiv visokih časnika hrvatske vojske i hrvatskog vijeća obrane i sad Hrvati u Mostaru i BiH strahuju da će presuda Haškog suda otvoriti prostor za nove optužnice i to u bitno izmijenjenim pravnim okolnostima.

Vjerojatno će o tome razgovarati na sastanku koji bi se trebao dogoditi vrlo brzo i na tom sastanku bi trebali biti predstavnici svih hrvatskih političkih stranaka iz BiH.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene