Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izraelskog upozorenja

Humanitarni brod umjesto u Pojas Gaze otišao prema Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni humanitarni brod koji je pod moldavskom zastavom i libijskim pokroviteljstvom namjeravao stići do Pojasa Gaze promijenio je smjer i zaplovio prema Egiptu nakon upozorenja izraelske mornarice, objavili su izraelski dužnosnici.

Brod 'Almathea' u ovom trenutku plovi prema egipatskoj luci El Arišu, nakon što je u utorak navečer dobio odobrenje egipatskih vlasti da u njoj može pristati, objavili su Izraelci. To, međutim, još nisu potvrdili organizatori putovanja, pripadnici humanitarne zaklade koju vodi Saif al-Islam Gadafi, sin libijskog čelnika. Oni su još u utorak tvrdili da brod neće promijeniti smjer.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

>> 'Pogreške u odlučivanju dovele su do pogreške većih razmjera'

Na brodu se nalazi dvije tisuće tona humanitarne pomoći za Gazu. Izrael ne dopušta razbijanje pomorske blokade Pojasa Gaze i inzistira da se sva humanitarna pomoć može dopremiti samo kopnenim putem, nakon temeljite izraelske kontrole kako se u Gazu ne bi prokrijumčarili zabranjeni materijali. 'Almathea' se u srijedu ujutro nalazila na 90 kilometara od Egipta, odnosno 130 kilometara od Gaze. Na brodu se nalazi 22 aktivista i članova posade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene