Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Neće moći obavljati svoje dužnosti

Hugo Chavez mora na zračenje, imenovat će zamjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li Hugo Chavez imati dovoljno snage za još jedan predsjednički mandat pitaju se svi njegovi poklonici nakon što je venezuelanski predsjednik najavio kako se mora vratiti na Kubu zbog nove operacije kojom će mu se ukloniti leziju koja je najvjerojatnije maligna.

Svojim sunarodnjacima Chavez je priopćio kako su kubanski liječnici proteklog vikenda pronašli leziju promjera dva centimetra, javlja AP, na istom mjestu s kojega u je prošle godine uklonjen tumor. Socijalistički predsjednik koji se nada produžetku dosadašnjeg 13-godišnjeg predsjedničkog mandata s još šest godina potvrdio je kako je lezija najvjerojatnije maligna i kako će se morati podvrgnuti zračenju.

Pročitajte i ovo Personalizirano liječenje - 2 Bolji ishodi liječenja Dobre vijesti za onkološke pacijente! Personalizirano liječenje tumora od sada i u Hrvatskoj Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

Upravo zbog zračenja Chavez neće moći obavljati svoje predsjedničke dužnosti u nadolazećim tjednima, ali još uvijek nije poznato tko će ga zamijeniti tijekom privremenog izostanka. 'Neću biti u mogućnosti nastaviti istim ritmom', kazao je putem telefona Chavez za venezuelansku državnu televiziju te dodao kako treba razmisliti o privatnim prioritetima te se pobrinuti za sebe i suočiti se s neizbježnim.Venezuelanski 57-godišnji predsjednik nije objavio kada će krenuti na Kubu, ali objasnio je kako će prisustvovati današnjem sastanku vlade te se sastati s članovima svog kabineta i vojnim zapovjednicima.

Njegov odlazak u Havanu, čini se, nije hitan.Vodeći kubanski onkolog, doktor Carlos Castro, potvrdio je da ako se Chaveza podvrgne terapiji zračenjem morat će 'odraditi' najmanje 10 dana terapije što znači da će svakako morati imenovati privremenog zamjenika na mjestu predsjednika dok je na liječenju. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene