Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili 300.000 DOLARA

Htjeli je prodati kao seksualnu robinju: Otetu britansku manekenku drogirali i spakirali u kovčeg

Britanska manekenka Chloe Ayling (Foto: Facebook)
Britanska manekenka Chloe Ayling (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Britanska manekenka Chloe Ayling oteta je ljetos u Italiji. Otmičari su je htjeli prodati kao seksualnu robinju na online aukciji "crnog tržišta ljudima".

Chloe Ayling pretrpjela je i fizičko nasilje, uključujući drogiranje i brutalni transport u kovčegu, izvijestila je talijanska policija.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Ilustracija Jedna od sigurnosnih agencija Pali korumpirani policajci: Surađivali s ugostiteljem koji je povezan s otmicama, drogom...

Strašni detalji otkriveni su u srijedu tijekom suđenja 30-godišnjem Lukaszu Pawelu Herbi, piše talijanska novinska agencija ANSA.

Herba, Poljak koji povremeno živi i u Engleskoj, optužen je za otmicu Chloe Ayling u srpnju nakon što ju je namamio iz Londona na lažni photo session u napuštenom dućanu u Milanu, objavila je policija.

Ayling je ispričala kako su se otmičari pripremali za "aukciju na mračnom dijelu interneta" (gdje se identitet korisnika skriva putem enkripcije i tako im dopušta da kupuju i prodaju zabranjenu robu). Otmičari su pokušali prodati 20-godišnju manekenku preko interneta kao seksualnu robinju za 300.000 dolara.

Britanska manekenka Chloe Ayling (Foto: Facebook) Napuštena farma u okolici Torina gdje su otmičari držali manekenku (Foto: (Polizia di Stato) Foto: (Polizia di Stato

Istražiteljima je rekla da su je drogirali, vezali, začepili joj usta i ugurali u kovčeg. Potom su je automobilom prevezli do napuštene farme u okolici Torina. Tamo je spavala ruku i nogu zavezanih za namještaj.

Tijekom suđenja Herbi u srijedu istražitelji su naglasili kako je "bila podrvrgnuta psihičkoj torturi".

Herba je uhićen 17. srpnja, nedugo nakon što je oslobodio manekenku i ostavio je ispred britanskog konzulata u Milanu. Britanski i talijanski mediji izvijestili su kako su otmičari oslobodili Ayling nakon što su doznali da je majka dvogodišnjeg dječaka.

Herbin brat Michal Konrad Herba također je optužen za otmicu i uhićen je u Britaniji prošlog ljeta. Trenutno čeka izručenje iz Engleske.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene