Britanska manekenka Chloe Ayling (Foto: Facebook)
Britanska manekenka Chloe Ayling (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Britanska manekenka Chloe Ayling oteta je ljetos u Italiji. Otmičari su je htjeli prodati kao seksualnu robinju na online aukciji "crnog tržišta ljudima".


Chloe Ayling pretrpjela je i fizičko nasilje, uključujući drogiranje i brutalni transport u kovčegu, izvijestila je talijanska policija.

Vezani članci Zapljena droge u Komiži na Visu - 1 Na Visu uhvaćen "poljoprivrednik": Policija zaplijenila rekordnih 25 kilograma marihuane, 13 stabljika, sjemenke i vage Nasilje nad ženom, ilustracija Horor u Zagrebu: Godinama ju tjerale na rad uz minimalnu hranu, onda ju otele i zatočile

Strašni detalji otkriveni su u srijedu tijekom suđenja 30-godišnjem Lukaszu Pawelu Herbi, piše talijanska novinska agencija ANSA.

Herba, Poljak koji povremeno živi i u Engleskoj, optužen je za otmicu Chloe Ayling u srpnju nakon što ju je namamio iz Londona na lažni photo session u napuštenom dućanu u Milanu, objavila je policija.

Ayling je ispričala kako su se otmičari pripremali za "aukciju na mračnom dijelu interneta" (gdje se identitet korisnika skriva putem enkripcije i tako im dopušta da kupuju i prodaju zabranjenu robu). Otmičari su pokušali prodati 20-godišnju manekenku preko interneta kao seksualnu robinju za 300.000 dolara.

Britanska manekenka Chloe Ayling (Foto: Facebook)
Napuštena farma u okolici Torina gdje su otmičari držali manekenku (Foto: (Polizia di Stato) Foto: (Polizia di Stato

Istražiteljima je rekla da su je drogirali, vezali, začepili joj usta i ugurali u kovčeg. Potom su je automobilom prevezli do napuštene farme u okolici Torina. Tamo je spavala ruku i nogu zavezanih za namještaj.

Tijekom suđenja Herbi u srijedu istražitelji su naglasili kako je "bila podrvrgnuta psihičkoj torturi".

Herba je uhićen 17. srpnja, nedugo nakon što je oslobodio manekenku i ostavio je ispred britanskog konzulata u Milanu. Britanski i talijanski mediji izvijestili su kako su otmičari oslobodili Ayling nakon što su doznali da je majka dvogodišnjeg dječaka.

Herbin brat Michal Konrad Herba također je optužen za otmicu i uhićen je u Britaniji prošlog ljeta. Trenutno čeka izručenje iz Engleske.