Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužiteljstvo se neće žaliti

Sud donio odluku o puštanju Hosnija Mubaraka na slobodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski sud pustio je svrgnutog predsjednika Hosnija Mubaraka na slobodu iz pritvora, prenosi agencija Reuters.

Mubarakov odvjetnik ističe kako bi se svrgnuti bivši predsjednik već sutra mogao naći na slobodi, iako bi Mubarak iz pritvora tehnički mogao izaći već kasnije danas jer odlukom suda ne postoji više niti jedna zapreka za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Pročitajte i ovo Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika

Egipatski tužitelj neće se žaliti na sudsku odluku o oslobađanju bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka iz zatvora, izjavio je tužitelj koji koji nadgleda taj slučaj.

Hosniju Mubaraku se sudilo za korupciju i ubojstvo prosvjednika koji su na trgu Tahrir tražili njegov odlazak 2011. godine, a odvjetnici su ustvrdili da nakon povlačenja optužbi za korupciju prošloga tjedna, nije bilo više pravne osnove za zadržavanje u pritvoru.

Prošle godine Mubarak je osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva prosvjednika, no sud je početkom ove godine prihvatio njegovu žalbu i naredio novo suđenje.

>> Mubaraka usred kaosa u Egiptu puštaju na slobodu?

Podsjetimo, usred kaosa u kojemu se Egipat našao još od državnog udara početkom srpnja, a posebice proteklih dana nakon krvavog razbijanja skupova podrške svrgnutom predsjedniku Mohamedu Mursiju, slučaj protiv dugogodišnjeg autoritarnog vladara te države Hosnija Mubaraka (85) polako se raspada.

U slučaju zločina počinjenih tijekom revolucije početkom 2011. godine, kada je smrtno stradao veći broj prosvjednika, protiv Mubaraka se vodi ponovljeni postupak. S obzirom da je od početka prvog (propalog) postupka prošlo više od dvije godine, i u tom je predmetu naređeno njegovo oslobađanje.

Mubarak je, inače, Egiptom vladao punih 30 godina. Prije preuzimanja vlasti, bio je general u vojsci koja je nedavno izvela državni udar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene