Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kaznenih prijava

Honduraški sud: Zelayi ne treba vratiti vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud Hondurasa preporučio je u četvrtak zastupnicima da glasuju protiv vraćanja vlasti svrgnutom predsjedniku Manuelu Zelayi i tako nanio još jedan udarac njegovim sve slabijim izgledima da ponovno preuzme predsjedničku dužnost.

Vrhovni sud je dao svoje mišljenje šest dana prije no što bi Kongres trebao glasovati o Zelayinoj sudbini po sporazumu o okončanju političke krize nastale nakon državnog udara u lipnju, sklopljenom uz pomoć SAD-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Honduras ukinuo izvanredno stanje

Suci su zaključili da Zelayi ne treba vratiti predsjednički položaj jer su protiv njega podignute kaznene prijave, rekao je glasnogovornik suda Danilo Izaguirre. 'Dok je suočen s pravnim optužbama ne može se vratiti na vlast', rekao je Izaguirre. Vrhovni sud je ranije svrgavanje Zelaye ocijenio legalnim jer je Zelaya prekršio nalog suda da otkaže referendum o ustavnim promjenama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene