Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska potiče osnivanje alternativne vlade u Siriji, koju danas predvodi 'klan' čiji članovi čine zločine protiv vlastitoga naroda, izjavio je u Rimu na konferenciji za novinare održanoj zajedno s talijanskim premijerom Marijom Montijem, Francois Hollande.


Francuska bi željela da se u Siriji osnuje alternativna vlada, objasnio je francuski predsjednik, istaknuvši kako njegov ministar vanjskih poslova Laurent Fabius u ovome trenutku vodi brigu o pitanjima vezanim uz humanitarnu pomoć stanovništvu ugroženom sukobima.

Predsjednik talijanske vlade Monti izrazio je veliku zabrinutost članova obiju vlada zbog krize od čijih posljedica svakodnevno umiru nove žrtve i zbog koje se stvaraju stotine izbjeglica. Također je rekao kako mu se čini da je situacija ondje vrlo neizvjesna.

>> Sirijska vojska sve se više suočava s problemom dezerterstva

"Potrebno je nadvladati neslaganja unutar Vijeća sigurnosti", kazao je Monti, ocijenivši misiju novoga poslanika te organizacije Lakhdara Brahimija vrlo pozitivnom. "U potpunosti ga podupiremo", kazao je, istaknuvši kako Italija već "radi na pomoći Siriji nakon Asada".

"Asadov režim oslabio je i zbog prebjega visokih dužnosnika", rekao je Monti, dodavši kako Rim i Pariz i dalje surađuju na političkoj tranziciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Gužve na ulicama Rima - 3 Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima Slika nije dostupna Papa Franjo osudio 'aerodromske biskupe'