Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosna konferencija

Holbrooke: Nismo u izravnim razgovorima s talibanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države ne vode izravne razgovore s afganistanskim talibanima, a bilo kakvi pregovori s njima ići će ruku pod ruku s vojnim uspjesima, rekao je posebni američki predstavnik za Afganistan Richard Holbrooke.

Holbrooke je na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu odbacio nagađanja medija, pokrenuta nakon londonske konferencije o Afganistanu 28. siječnja, da postoje tajni kontakti SAD-a i talibana. ‘Mediji nakon Londona imaju opsesiju raznim vrstama tajnih razgovora i pregovora s talibanima.

Pročitajte i ovo Talibani napali policajce i medicinsko osoblje Napad Talibana Postavili bombu kako bi zaustavili cijepljenje protiv dječje paralize, poginulo šest policajaca Josep Borrell Tenzije od travnja Borrell objavio da je dogovoren novi krug razgovora između Kosova i Srbije

>> Karzai i Abdula o pokušaju dijalogu s Talibanima

Stoga želim vrlo jasno reći da naša zemlja nije uključena ni u kakve izravne razgovore s njima’, rekao je Holbrooke. ‘Pregovori i vojne operacije mogu se odvijati usporedno, a vojni uspjeh će na njih imati znatan utjecaj’, rekao je Holbrooke, navevši kao primjere napore za okončanjima ratova u Vijetnamu i bivšoj Jugoslaviji. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene