Obavijesti Pretražite Navigacija
Sigurnosna konferencija

Holbrooke: Nismo u izravnim razgovorima s talibanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države ne vode izravne razgovore s afganistanskim talibanima, a bilo kakvi pregovori s njima ići će ruku pod ruku s vojnim uspjesima, rekao je posebni američki predstavnik za Afganistan Richard Holbrooke.

Holbrooke je na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu odbacio nagađanja medija, pokrenuta nakon londonske konferencije o Afganistanu 28. siječnja, da postoje tajni kontakti SAD-a i talibana. ‘Mediji nakon Londona imaju opsesiju raznim vrstama tajnih razgovora i pregovora s talibanima.

Pročitajte i ovo Život žena pod talibanskim režimom: Ilustracija - 5 UŽASNE ZABRANE Ostvaruju se najgori strahovi: Zbog udara talibana na žene, nevladine organizacije zatvaraju programe pomoći Kabul GUŠENJE LJUDSKIH SLOBODA Talibani opet udarili na žene: Novo pravilo opasno ugrožava mogućnost humanitarne pomoći

>> Karzai i Abdula o pokušaju dijalogu s Talibanima

Stoga želim vrlo jasno reći da naša zemlja nije uključena ni u kakve izravne razgovore s njima’, rekao je Holbrooke. ‘Pregovori i vojne operacije mogu se odvijati usporedno, a vojni uspjeh će na njih imati znatan utjecaj’, rekao je Holbrooke, navevši kao primjere napore za okončanjima ratova u Vijetnamu i bivšoj Jugoslaviji. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene