Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni slučaj

Hoće li Trump izgubiti imunitet? Tužiteljstvo podnijelo zahtjev koji bi mogao promijeniti tijek suđenja

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Tužiteljstvo u SAD-u traži da se slučaj protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa direktno prebaci na Vrhovni sud čime bi se poništila odluka savezne sutkinje o njegovu imunitetu.

Tužitelj je u ponedjeljak zatražio od Vrhovnog suda da odluči ima li Donald Trump ikakav imunitet od kaznenog progona za zločine koje je navodno počinio dok je bio na dužnosti. Prvi put je to da će visoki sud odlučivati u povijesnom kaznenom suđenju bivšeg predsjednika.

Pročitajte i ovo Hrvati zadovoljni životom - 1 Kvaliteta života U obećanoj zemlji za Hrvate vlada pravo nezadovoljstvo: "Oni su i na pauzi pod stresom"

Izvanredni zahtjev pokušaj je da se suđenje koje je trenutno zakazano za početak ožujka održava na pravom putu. Prema pisanju CNN-a traži se od Vrhovnog suda da poduzme rijedak korak preskakanja saveznog prizivnog suda i brzo odluči o temeljnom pitanju slučaja protiv Trumpa.

Pročitajte i ovo Sarajevo Tower Štetne tvari Grad s najzagađenijim zrakom na svijetu nalazi se u susjedstvu: Stupanj krajnje opasnosti

Smithov tim zatražio je od suda da preispita presudu o imunitete savezne sutkinje na slučaj tužiteljstva pokrenut u Washingtonu DC-u. Odvjetnici bivšeg predsjednika tvrdili su da su Trumpove navodne radnje u vezi s rezultatima izbora 2020. bile dio njegovih službenih dužnosti u to vrijeme i da ga stoga štiti predsjednički imunitet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene