Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Lov na vještice"

Donald Trump odbio svjedočiti na suđenju za prevaru tešku 250 milijuna dolara

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Bivši američki predsjednik Donald Trump odbio je svjedočiti na suđenju u New Yorku.

Donald Trump izjavio je kako ne planira svjedočiti na suđenju u New Yorku, gdje ga se tereti da je njegova kompanija lažno prikazivala vrijednosti svojih nekretnina. Takvim potezom tvrtka je dobivala povoljnije kredite na koje inače ne bi imala pravo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika kriza Zlokobno upozorenje Europi: "Morate biti spremni za rat, treba se boriti kao SAD u Libiji i Iraku"

"Već sam svjedočio o svemu i nemam više što reći osim da je ovo potpuno uplitanje u izbore i lov na vještice", izjavio je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Trump nema obvezu svjedočiti jer je riječ o njegovoj obrani. Također, njegov sin Eric Trump na sličan je način odustao od ponovnog svjedočenja prošlog tjedna. Mlađi Trump bio je jedan od prvih svjedoka obrane, a u svojem svjedočenju izjavio je kako poslovanje tvrtke nije bilo protivno zakonu.

Prvi put kada je Trump svjedočio, početkom pokretanja postupka, izbjegavao je izravno odgovoriti na postavljena pitanja te se žalio na nepošteno suđenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mnogi se žale Sprema li se velika pljačka izbora u Srbiji? Građanima stižu hrpe fantomskih listića, na glasanje se poziva i mrtve

Suđenje za prevaru tešku 250 milijuna dolara počelo je u listopadu ove godine, a bivši predsjednik trebao je svjedočiti kao jedan od posljednjih svjedoka obrane, do čega u konačnici ipak neće doći.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene