Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dašak povijesti i glamura

Dva mjeseca i jedna krhka stolica: U tijeku restauracija povijesne stolice za krunidbu kralja Charlesa

Aktualno Galerija Restauracija britanske krunidbene stolice - 3 Restauracija britanske krunidbene stolice - 3 Foto: DNEVNIK.hr Restauracija britanske krunidbene stolice - 2 Restauracija britanske krunidbene stolice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Restauracija britanske krunidbene stolice - 1 Restauracija britanske krunidbene stolice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Restauracija britanske krunidbene stolice - 4 Restauracija britanske krunidbene stolice - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Restauracija britanske krunidbene stolice - 5 Galerija 1/5 >>
Od krunidbe kralja Charlesa dijele nas još dva mjeseca i jedna stolica! Naime, u tijeku je restauracija krunidbene stolice koju britanski monarsi koriste već više od 700 godina.

Još su dva mjeseca do krunidbe kralja Charlesa, a pripreme su u punom jeku.

Pročitajte i ovo Kralj Charles stabilnost krune Zbog kralja Charlesa vlada zabrinutost za stabilnost monarhije: U posljednjih stotinjak godina, bilo je nekoliko sličnih dijagnoza HMS Diamond Bijes u Londonu Najveći udar u Crvenom moru - projektilima i dronovima napali britanski razarač: "Snosit će posljedice zbog ovoga!"

Na restauraciji je krunidbena stolica. Stolica na kojoj su u proteklih 700 godina bili okrunjeni Henrik Osmi, Elizabeta Druga i ostali britanski monarsi uskoro će poprimiti novi izgled.

Trebat će je dobro očistiti, ali i učvrstiti pojedine dijelove. Majstorica koja će raditi na prijestolju kaže da je to najstariji komad namještaja koji i dalje služi izvornoj svrsi.

"Krunidbena stolica je jako krhka. Ima kompleksnu strukturu slojeva. To znači da se zlatni slojevi na njoj često ljušte pa je moj posao u ovom trenutku puno lijepljenja zlatnih slojeva. Želimo osigurati da bude spremna za krunidbu", zaključila je restauratorica Krista Blessley.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene