Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša američka državna tajnica rekla je kako su Putinovi potezi gotovo istovjetni onima koje je 30-ih godina prošlog stoljeća povlačio nacistički Fuhrer Adolf Hitler.


Hillary Clinton jučer je prisustvovala na humanitarnoj večeri u jednom restoranu na Long Beachu. Ovaj društveni event iskoristila je za brojne razgovore, a s nekim se ljudima dotakla i aktualne krize u Ukrajini, no ono što nije znala jest da vrlo blizu nje sjedi novinar Long Beach Press Telegrama koji je čuo apsolutno sve o čemu je pričala.

VIDEO Opkolili ga agenti, on svejedno naplatio kaznu Hillary Clinton 

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin potpisao zakon o žurnom izdavanju ruskih putovnica Ukrajincima iz pobunjeničkih regija Ruski predsjednik Vladimir Putin govori na konferenciji za novinare posljednjeg dana Foruma za pojas i cestu u Pekingu (Foto: AFP) Putin pozdravio zajedničko državljanstvo između Rusije i Ukrajine: "Prije ili kasnije to će dovesti do očekivanog rezultata"

Tako je čuo i kada je bivša američka državna tajnica ruskog predsjednika Vladimira Putina usporedila s Adolfom Hitlerom. 'Ovo izgleda poznato, to je ono što je Hitler radio 30-ih godina. Etnički Nijemci ili Nijemci po porijeklu u zemljama kao što su Čehoslovačka ili Rumunjska - Hitler je za njih ponavljao kako se prema njima ne ponašaju kako bi trebali. Govorio je - moram ići i zaštititi svoj narod', navodno je rekla Clinton.

Prilikom opisivanja Putinovih poteza, Clinton je rekla kako ruski predsjednik Ukrajinu vidi kao sastavni dio 'majke Rusije'. Dodala je i kako se svi nadaju pregovorima koji će 'poštovati Ukrajinu o koji neće ratificirati rusku okupaciju Krima'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook