Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hercegovinu pogodio potres s dva epicentra?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lagano podrhtavanje tla koje je jutros osjetilo stanovništvo Mostara ne bi se ni pojavilo u medijima da nije došlo do spora oko toga gdje je zapravo bio epicentar tog potresa.

Dežurni seizmolozi iz Federacije BiH i Hrvatske složili su se kako se potres dogodio oko 10 sati i 18 minuta, da je podrhtavanje tla trajalo nekoliko sekundi te da nema materijalne štete. 

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

No ono što se nisu uspjeli dogovoriti je gdje je bio epicentar potresa i kolika je bila njegova jakost. 

Prema inforamacijama dežurnog seizmologa Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH Ivana Brleka u naznačeno vrijeme epicentar slabijeg potresa, koji se osjetio na području Mostara i jugozapadne Hercegovine, nalazio se između Širokog Brijega i Ljubuškoga. Jakost potresa bila je 2,6 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a jačina potresa u epicentru iznosila je 4 stupnja po Mercallijevoj ljestvice.

No dežurni seizmolog iz Geofizičkog odsjeka PMF-a Hrvatske tvrdi da se epicetar potresa nalazio u Potocima, desetak kilometara sjeverno od Mostara te da jačina potresa u epicentru nije iznosila 2,6, već 2,9 stupnjeva Richterove ljestivice i 4 stupnjeva Mercallijeve ljestvice.

Možda bi trebalo formirati međunarodnu komisiju da utvrdi gdje se nalazi epicentar potresa, piše Pincom.info.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene