Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znakovi iz Vatikana

Počelo novo razdoblje za Međugorje: Papin izaslanik održao svetu misu, pročitano i pismo Svetog Oca

Monsinjor Henryk Hoser u Međugorju vodio misu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Monsinjor Henryk Hoser u Međugorju vodio misu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Međugorje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Međugorje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Međugorje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Međugorje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Monsinjor Henryk Hoser u Međugorju vodio misu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Monsinjor Henryk Hoser u Međugorju vodio misu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/5 >>
Nadbiskub Henryk Hoser danas je počeo svoju službu apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje. Papa Franjo poslao ga je da brine o pastoralu i hodočasnicima.

Međugorje je s nestrpljenjem dočekalo početak službe nadbiskupa Henryka Hosera. ''Jako mi je drago, jako sam zahvalna Papi da nam je poslao takvog izaslanika'', rekla je Anđa Bevanda iz Čitluka.

Pročitajte i ovo Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 "Plodovi Međugorja brojni i vidljivi" Apostolski vizitator Hoser kaže da se u Međugorju događa nova evangelizacija: "Ovo je vrijeme i mjesto obraćenja" Slika nije dostupna Pod upravljanjem Svete Stolice Izvor iz Vatikana: Međugorje će postati biskupija, a već se zna i ime biskupa

S dolaskom Hosera, govore, počinje novo razdoblje za Međugorje. ''To bi moglo značiti da i on vjeruje u ono što se ovdje u Međugorju događa'', smatra Ines Sivkovec.

Hodočasnici neprestano dolaze 37 godina. No, papa Franjo prošle godine je mnoge iznenadio. Izrazio je sumnje oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju

''Preferiram Gospu Majku, našu majku, a ne Gospu šeficu telegrafskog ureda koja svakog dana upućuje poruku, to nije Isusova Majka. I ta navodna ukazanja nemaju vrijednost. To izražavam kao osobno mišljenje", već je prije rekao papa Franjo.

Tada je dodao: ''Treba biti iskren! Pa tko uistinu misli da Gospa govori: 'Dođite sutra u isto vrijeme i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu'?''

Papa Franjo ipak nije odbacio mogućost da se nekada Gospa ondje i ukazala te kako se ne može negirati duhovna i pastoralna strana Međugorja.

Na početku svetog misnog slavlja koje predvodi monsinjor Hoser pročitano je pismo pape Franje u kojem ga on imenuje posebnim izaslanikom, odnosno apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za Međugorje.

U tom je pismu Papa izrazio želju da se posveti osobita pozornost na pastoral te mu se dodjeljuju sve potrebne ovlasti. Hercegovački provincijal poželio mu je dobrodošlicu i kazao da se radi o povijesnom događaju jer na misi prisustvuje i sam apostolski nuncij u BiH.

U Međugorju vlada veliko zanimanje za misno slavlje koje predvodi Hosner. Stiglo je nekoliko tisuća hodočasnika. Mnogi smatraju da se radi o velikom i pozitivnom događaju za Međugorje i nadaju se da će to biti korak bliže prema konačnom statusu Međugorja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene