Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imunitet mu ne vrijedi

HDZ traži ispriku: ''Zamislite što bi Nikola Grmoja napravio da je njemu netko prijetio?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Incident između Mostova zastupnika Nikole Grmoje i Predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića bio je povod za "blic" konferenciju za novinare kluba zastupnika HDZ-a. HDZ od Grmoje traži javnu ispriku.

U prostorijama Sabora klub HDZ-a sazvao je izvanrednu presicu zbog događaja iz sabornice u četvrtak ujutro, u kojem je Mostov zastupnik Nikola Grmoja uputio verbalnu prijetnju predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. Presicu je održao Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

'Press-konferenciju organizirali smo zbog zaštite digniteta Hrvatskoga sabora. Morali smo reagirati, jer je zastupnik Nikola Grmoja prijetio predsjedniku Sabora. Time je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona. Na dva upita predsjednika Sabora je li to prijetnja, on je oba puta potvrdno odgovorio', poručio je nakon incidenta između zastupnika Mosta Nikole Grmoje i Predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića (HDZ), predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Podsjetio je kako Grmojin imunitet ne važi u ovom slučaju.

'Zastupnici imaju imunitet za izraženo mišljenje i glasovanje, ali ne za počinjenje kaznenih djela. Zamislite što bi Nikola Grmoja napravio da je njemu netko prijetio? Najmanje što on sad može učiniti jest da se javno ispriča predsjedniku Sabora", rekao je Bačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene