Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odražli sjednicu u Mostaru

HDZ 1990. traži hrvatsku federalnu jedinicu u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ 1990 zagovara federalnu BiH, sastavljenu od više multietničkih federalnih jedinica, među kojima će biti i jedna s hrvatskom većinom.

HDZ 1990. traži uspostavu hrvatske federalne jedinice u sklopu ustavne reforme u BiH, izjavio je u Mostaru predsjednik te stranke Božo Ljubić i upozorio na moguće urušavanje države BiH ako se bude odgađao ovaj proces.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Slika nije dostupna Politika diskriminacije HDZ 1990.: BiH bliže raspadu nego integraciji

'HDZ 1990 zagovara federalnu BiH, sastavljenu od više multietničkih federalnih jedinica, među kojima će biti i jedna s hrvatskom većinom', navodi HDZ 1990. u priopćenju Ljubićevih riječi nakon sjednice predsjedništva stranke.

Na sjednici održane u Mostaru, predsjedništvo HDZ-a 1990 usvojilo je načela izbornog programa kojemu je sastavni dio i reforma ustava.

'Odbijanje i odgađanje ustavne reforme značit će urušavanje same države BiH, ali i njenih sastavnica, entiteta. To treba biti poruka svima onima koji pokušavaju zadržati status quo iz ovog ili onog razloga', ocijenio je Ljubić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene