Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obalna straža SAD-a traga za četvero članova posade velikog teretnog broda koji se prevrnuo na obali kod američke savezne države Georgie. Do sada je spašeno 20 ljudi.


Brod je napustio luku Brunswick na putu za Baltimore, sa 23 člana posade i kapetanom. Veliki teretni brod se prevrnuo, a došlo je i do požara na brodu, javlja Russia today.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Veliki požar noćnog kluba u Zagrebu: Plamen u potpunosti zahvatio objekt, na teren izašlo 15 vatrogasaca U požaru na brodu poginulo više od 30 ljudi (Foto: AFP) Tragičan kraj potrage za nestalima: Nitko od putnika s turističkog broda nije preživio požar kod Santa Cruza

Timovi za spašavanje pokušavaju pronaći način za stabiliziranje plovila. Vatra i dim ometali su napore u pronalaženju nestalih za koje se vjeruje da su zarobljeni u brodu, izjavio je na konferenciji za novinare kapetan John Reed, zapovjednik sektora obalne straže Charleston.

Spasilačke ekipe još uvijek "ne mogu konkretno utvrditi, ne ulazeći unutra, je li požar potpuno ugašen", dodao je Reed. Uzrok požara i prevrnuća broda se utvrđuju.

Radi se o 200 metara dugom teretnom brodu, teškom 71.000 tona.