Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hatami: Neće doći do američkog napada na Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši iranski predsjednik Muhamed Hatami, koji se nalazi u posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je za američku televiziju CNN da je uvjeren da neće doći do američkog napada na njegovu zemlju.

- Jako je mala mogućnost da se nešto takvo dogodi. Jedina sila koja može djelovati je SAD koji, iskreno govoreći, ima dovoljno problema u Iraku, rekao je bivši predsjednik i reformator. 

Pročitajte i ovo Novinarka CNN-a u Turskoj Potresna snimka VIDEO CNN-ova reporterka plakala u javljanju uživo nakon novog potresa u Turskoj Andrej Plenković FORUM U DAVOSU VIDEO Plenković za CNN o ratu trgovaca i Vlade, turizmu i Vučiću: "Neki trgovci neopravdano su podigli cijene"

Njegov posjet SAD-u predstavlja prvi dolazak visokog iranskog dužnosnika toj zemlji od prekida diplomatskih veza između dviju zemalja nakon islamske revolucije 1979. i otmice u američkom veleposlanstvu u Teheranu. 

Međutim, ipak se neće susresti s američkim dužnosnicima. Optužio je da vanjska politika američkog predsjednika Georga Busha potiče terorizam u muslimanskim zemljama.

Pozvao je na diplomatsko rješenje krize oko iranskog nuklearnog programa, odbacivši optužbe Zapada da Teheran teži proizvodnji atomskog oružja. - Ići za proizvodnjom nuklearnog oružja koje može usmrtiti veliki broj ljudi u svijetu nikada nije bila politika ni stanje duha iranske vlade, dodao je Hatami.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene