Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hartmann: Karadžićevo svjedočenje rizik je za zapadne zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glasnogovornica haškog Tužiteljstva Florence Hartmann izjavila je da bi svjedočenje optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića na suđenju pred Haškim sudom moglo predstavljati veliki rizik za zapadne zemlje.

'Sada kada je Karadžić napokon uhićen, on može puno toga ispričati o tajnim dogovorima koji su doveli do pada Srebrenice. Za velike zapadne sile njegovo svjedočenje predstavlja veliki rizik', rekla je Hartmann.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nepoštivanja suda Tužitelj zatražio novčanu kaznu za Florence Hartmann Slika nije dostupna ICTY Obrana zatražila obustavu postupka protiv Florence Hartmann

'Karadžić može sada osobno ispričati što je bilo. Naravno da se sve što kaže mora provjeriti, zato što je često lagao. To ne znači da je sve što on kaže besmislica. Kad se Karadžić kasnije pojavi u sudnici, morat ćemo pažljivo slušati što ima reći', dodala je Hartmann.

Komentirajući Karadžićevu promjenu identiteta, Hartmann je rekla kako se 'novi identitet ne uzima, već se dobija'.

'Srpska tajna služba je cijelo ovo vrijeme točno znala gdje se on nalazi. Hoće li biti uhićen ili neće, bilo je samo pitanje političke volje, koja dugo nije postojala ni u Srbiji, ni u velikim zapadnim zemljama', istaknula je Hartmann.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene