Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hanija traži hitan sastanak UN-ova Vijeća sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski premijer Ismail Hanija zatražio je hitan sastanak UN-ova Vijeća sigurnosti nakon pogibije 18 Palestinaca u izraelskom bombardiranju Beit Hanouna na sjeveru pojasa Gaze.


'Od Vijeća sigurnosti tražim hitnu sjednicu kako bi se prekinuli masakri palestinskog naroda u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali', rekao je Hanija novinarima prije hitnog sastanka s članovima svojeg kabineta u Gazi. Hanija je na sazivanje hitnog sastanka pozvao i glavnog tajnika Arapske lige Amr Musu.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Ocijenio je da 'neaktivnost' i 'šutnja' Arapa, kada je riječ o
izraelskim vojnim akcijama u kojima je u tjedan dana poginulo stotinjak osoba, samo potiču Izraelce da nastave na isti način.

UN-ovu Vijeću sigurnosti poruku da hitno djeluje kako bi se zaustavio izraelski terorizam, uputio je i predsjednik Organizacije islamske konferencije. 

U priopćenju objavljenom u sjedištu organizacije u Džedi, glavni tajnik OCI-ja Ekmeledin Ihsanoglu 'osudio je izrael zbog masakra u Beit Hanounu'. 

UN-ov izaslanik šokiran izraelskom vojnom akcijom

Izaslanik UN-a za Bliski istok Alvaro de Soto osudio je izraelsko bombardiranje pojasa Gaze, kazavši kako je zaprepašten i šokiran takvim činom.

De Soto je 'zaprepašten i šokiran jutrošnjom akcijom izraelske vojske u čijem je bombardiranju potpuno uništena kuća u stambenoj četvrti Beit Hanouna, pri čemu je poginulo više civila, među kojima četiri žene i četiri djeteta', stoji u priopćenju koje je objavio njegov ured. 

'Mogu samo izraziti oštru osudu i pozvati izraelsku vladu da odmah prekine sve vojne operacije', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene