Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael napao brod s humanitarnom pomoći

Hamnei napada: Cionizam je novo lice fašizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei osudio je izraelski napad na brodovlje s humanitarnom pomoći za Gazu, a Izrael nazvao krvoločnim režimom.

Izraelski napad na brodovlje s humanitarnom pomoći za Gazu 'dokaz je da je cionizam novo, silovitije lice fašizma', rekao je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, a prenijela je državna televizija. Taj 'zločinački napad dokaz je cijelome svijetu da je cionizam novo, silovitije lice fašizma kojemu, ovaj put, pomažu vlade poput američke, koje kažu da štite slobodu i ljudska prava', kazao je Hamnei.

Pročitajte i ovo Napad na civile u Gazi Kako dopremiti humanitarnu pomoć? Izraelci pobili više od stotinu gladnih Palestinaca: Objavljene snimke razotkrivaju stanje panike, nemoći i užasa Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

'Zemlje koje podupiru taj krvoločni i besramni režim, kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska, moraju odgovarati' za izraelski napad na brodovlje u kojemu je devet osoba izgubilo život, rekao je. Usto je osudio 'krvoločan, drzak i bezuman režim' koji 'već tri godine ne dopušta dopremu hrane i lijekova milijunu i pol Palestinaca u Gazi'.

Nešto prije, predsjednik Ahmadinedžad optužio je Izrael da planira 'masovan napad' na Pojas Gaze, upozorivši da će to podići "buru nezadovoljstva u regiji koja će otpuhati' židovsku državu. I dvojica oporbenih vođa, bivši premijer Mir Hosein Musavi i bivši reformatorski predsjednik Mohamed Hatami, osudili su izraelski napad. Musavi je osudio 'novu agresiju okupacijskog režima Qodsa (Jeruzalem)', objavljeno je na njegovo mrežnoj stranici kaleme.com.

>> Erdogan: Izrael je počinio krvavi pokolj i mora odgovarati

Usto je i židovska zajednica u Iranu osudila 'neljudski čin cionista koji su napali nevojnu flotilu', po izjavi koja je prispjela u agenciju France Presse. 'U ime iranskih židova tražimo ozbiljnu akciju međunarodne zajednice radi kažnjavanja zločinaca', dodaje se u tekstu. Židovska manjina u Iranu ima oko 20.000 pripadnika i jednog zastupnika u parlamentu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene