Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planiranje ubojstva saudijskog veleposlanika

Hamenei odbacuje 'apsurdne optužbe' Washingtona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei odbacio je u subotu 'apsurdne optužbe' Washingtona prema kojima je Iran sudjelovao u planiranju ubojstva saudijskog veleposlanika u Sjedinjenim Državama.

'Sjedinjene Države su posljednjih dana isprele priču punu apsurdnih optužbi na račun određenog broja Iranaca i optužile Iran da podržava terorizam, ali taj tip konspiracije neće uspjeti izolirati Islamsku republiku', rekao je ajatolah Hamenei u govoru kojeg je prenijela televizija.

Američko pravosuđe je u utorak objavilo da su dvojica iranskih državljana optužena za planiranje ubojstva veleposlanika Saudijske Arabije u Washingtonu u sklopu operacije koje je osmislio Teheran.

Teheran je zanijekao sve američke optužbe i tvrdi da se radi o manipulaciji kojoj je cilj podijeliti muslimanske zemlje, zaštititi Izrael i dodatno izolirati Iran koji je veće pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svog spornog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene