Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei odbacio je u subotu 'apsurdne optužbe' Washingtona prema kojima je Iran sudjelovao u planiranju ubojstva saudijskog veleposlanika u Sjedinjenim Državama.


'Sjedinjene Države su posljednjih dana isprele priču punu apsurdnih optužbi na račun određenog broja Iranaca i optužile Iran da podržava terorizam, ali taj tip konspiracije neće uspjeti izolirati Islamsku republiku', rekao je ajatolah Hamenei u govoru kojeg je prenijela televizija.

Američko pravosuđe je u utorak objavilo da su dvojica iranskih državljana optužena za planiranje ubojstva veleposlanika Saudijske Arabije u Washingtonu u sklopu operacije koje je osmislio Teheran.

Teheran je zanijekao sve američke optužbe i tvrdi da se radi o manipulaciji kojoj je cilj podijeliti muslimanske zemlje, zaštititi Izrael i dodatno izolirati Iran koji je veće pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svog spornog nuklearnog programa.

Vezani članci Joe Biden Biden naredio zračne napade na snage koje podupiru Iran u Iraku i Siriji Ibrahim Raisi Raisi je novi iranski predsjednik: Jedni mu čestitaju, a organizacija za ljudska prava pozvala je na istragu zločina