Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvajte svoja računala

Stiže strašan virus - 'Trebat će godine da se iskorijeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Trebat će godine da se taj računalni virus iskorijeni", tvrde računalni istraživači.

Tvrtka za sigurnost na internetu otkrila je najveći sigurnosni propust u internetskom sučelju, "veći od krvotoka“, kako ga opisuju. "Taj virus utječe na svakog korisnika računala“, tvrde istraživači.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u - 4 Kriza se nastavlja Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Virus poznat kao „potres mozga“ lociran je u kontrolnoj točki unutar operacijskih sustava Linux i Unix.

„Proći će godine dok se taj virus iskorijeni“, tvrde istraživači za sigurnost. Tvrtka za sigurnost na internetu „Rapid7“ ocijenila je virus kao jako opasan, ali da je razina kompleksnosti za hakere niska zato što ga mogu širiti koristeći samo tri linije tog koda, piše TheIndependet.

„Potres mozga“ ne djeluje na korisnike u stilu da moraju mijenjati svoje zaporke i slično, već daje hakerima mogućnost da preuzmu računalo ili mobilni uređaj.

Ako nekoga uvrijedite na internetu možete dobiti kaznu i do pola MILIJUNA kuna!

„Vrlo je bitno da ljudi koji se koriste web stranicama budu sigurni da su njihova računala zaštićena. Hakeri su već krenuli s isprobavanjem ovog virusa“, rekao je Robert Graham informatičar u tvrtci.

Ozbiljnost virusa prepoznala je i američka Vlada te šalje upozorenje da se što prije poprave zaraženi serveri.

Virus je identificirala američka tvrtka za sigurnost na internetu „Red Hat“ koju sponzoriraju mnoge udruge za zaštitu softvera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene