Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: U naletu uragana Hanna najmanje 495 žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haićanska policija jučer je pronašla 495 mrtvih tijela u lučkom gradu Gonaives nakon poplave koju je uzrokovao uragan Hanna, pogodivši Haiti početkom tjedna. To je broj mrtvih koji su na Haitiju stradali od udara trećeg ovogodišnjeg uragana povećalo na čak 529.

"Vrijeme je sada mirno i pronalazimo sve više mrtvih. Do sada smo pronašli 495 tijela, a za 13 nestalih osoba se traga", izjavio je policijski čelnik Ernst Dorfeuille izrazivši bojazan da bi broj stradalih u Gonaivesu, u kojemu živi 300.000 stanovnika, mogao biti i veći.

Pročitajte i ovo Haiti pomoć ne stiže Nekad rajskim otokom vladaju bande, širi se i zaraza: "Cijeli dan ne jedem, a zatim idem u krevet bez ičega u želucu" Slika nije dostupna Mnogo je nestalih Broj mrtvih nakon strašnog potresa na Haitiju neprestano raste, nade za život ispod ruševina su sve manje

Izvješća govore da je razina vode koja je poplavila četvrti po veličini haićanski grad u nekim djelovima bila veća od pet metara.

Prije uragana Hanna Haiti su pogodili uragani Gustav i Fay, a u toj najsiromašnijoj zemlji na američkom kontinentu strahuju od dolaska moćnog uragana Ike četvrte kategorije na ljestvici od pet.

Haićanski ured za civilnu zaštitu ranije je objavio da je u uraganu Hanna poginulo 136 osoba, prilikom prolaza Gustava 77, a uragana Fay više od 50.

Uragan Ike kreće se prema južnim Bahamima

Uragan Ike približava se otocima Turks i Caicos kao snažna oluja 3. kategorije te je pokrenuo egzodus ne samo turista nego i stalnih stanovnika tog inače idiličnog otočkog lanca u Atlantskom oceanu.

Stanovnici i turisti nastoje napustiti otok dok se uragan približio otocima nakon što je Hanna ranije ovoga tjedna kao mnogo slabija oluja četiri dana harala otokom. 

Vlada Bahama objavila je upozorenje na uragan za Turks i Caicos i jugoistočne Bahame što znači da se uragan očekuje u idućih 24 sata. 

Mnogi su se hoteli zatvorili i zatražili od turista da ih napuste. U zračnoj luci vlada gužva jer su s otoka odlučili otići i mnogi stanovnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene