Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za zločinački pothvat

Haag: Sutra presuda srbijanskom generalu Vlastimiru Đorđeviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u srijedu će izreći presudu srbijanskom policijskom generalu Vlastimiru Đorđeviću.

Vlastimir Đorđević je optužen za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu s ciljem progona 800.000 Albanaca s Kosova u prvoj polovici 1999. godine, kada je obnašao dužnost načelnika Sektora javne sigurnosti MUP-a Srbije i pomoćnika ministra unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalba na presudu za ratni zločin Slika nije dostupna Đorđević izjavio da se ne osjeća krivim

>> Haag naredio Hrvatskoj obustavu postupaka protiv Gotovinina tima

Tužiteljstvo, koje za njega traži od 35 godina do doživotnog zatvora, tereti ga i za više masovnih ubojstava, poput strijeljanja žena i djece u Podujevu, spaljivanja više od stotinu muškaraca u Maloj Kruši, masakra žena, djece i staraca u Đakovici i Suvoj Reci, ubojstva stotina muškaraca u nekoliko mjesta na Kosovu te za prikrivanje zločina, odnosno za premještanje stotina tijela ubijenih albanskih civila u masovne grobnice na nekoliko mjesta u Srbiji - kod Batajnice, Petrova Sela i kod jezera Perućac.

Na čelu udruženog zločinačkog pothvata, navodi se u optužnici, bio je bivši predsjednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević. Suđenje je započelo prije dvije godine. Đorđević je uhićen 2007. u Crnoj Gori. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene