Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska pravna zastupnica koja prati suđenje u Haagu Hrvatskoj i Srbiji za ratne zločine komentirala je protuargumente koje iznosi druga strana na odluku Haaškog tribunala i pravomoćnu presudu izrečenu Hrvatskoj.


Srbija osporava vjerodostojnost hrvatskih svjedoka uključujući i pravomoćnu presudu u predmetu 'Oluja', komentirala je to i hrvatska pravna zastupnica Vesna Crnić Grotić koja se nalazi u Haagu na suđenju Hrvatskoj i Srbiji.

Srbija počinje odgovarati na tužbu i obrazlagati protutužbu

Vezani članci Epidemiolog Predrag Kon Glavni srpski epidemiolog upozorava: "Situacija će se pogoršavati, to je nezaustavljivo" Granični prijelaz, ilustracija Od ponoći nova pravila za ulazak u Srbiju, na popisu je i Hrvatska. Provjerite što se sve mijenja

'To je jedna teza koju oni provlače već kroz svoje pismene podneske i sada su samo usmeno izložili iste takve primjedbe. Treba reći da je Hrvatska na te primjedbe već nekoliko puta odgovarala u svojim pisanim podnescima, međutim u usmenoj se raspravi ponovno se iznose isti argumenti. Mi ćemo iskoristiti naše procesno pravo da na te argumente odgovorimo kada za to dođe red, a to će biti idući tjedan', rekla je Crnić Grotić.

A na pitanje koji će biti glavni naglasci i protuargumenti na srpske navode, rekla je da su pravila takva da iako ne smije puno toga reći, pažljivo će pratiti svaki argument koji će iznjeti Srbija.

Stermer: Svi elementi genocida su dokazani

'Bilo da se radi o tome da poriču vjerodostojnost naših svjedoka, bilo da poriču vjerodostojnost naših dokaza, a u krajnjoj liniji oni također poriču i pravomoćnu presudu, odnosno konačnu presudu Haškog tribunala u predmetu 'Oluja', odnosno tamo gdje su odlukom Haškog tribunala naši generali oslobođeni. To ćemo mi iskoristiti kao jedan od naših argumenata.', dodala je Crnić Grotić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook