Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanja o svinjskoj gripi

H1N1: Britanci kažu da pandemije nema, SAD se ne slažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci su svoje stanovnike obavijestili da više nema straha od svinjske gripe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Aktualna tema Hoćete li se cijepiti protiv gripe? Pogledajte kako su građani glasali u Dnevniku Nove TV Ilustracija Počela sezona HZJZ objavio kad počinje cijepljenje protiv gripe: Nabavljeno 500 tisuća doza

No, Amerikanci su uporni u uvjeravanju da pandemija još uvijek prijeti. Internetska stranica i telefonska linija na kojoj se moglo saznati sve o pandemiji svinjske gripe u Velikoj Britaniji ugašene su. Britanci su zaključili da pandemije više nema. Zdravstvena služba priopćila je kako je broj oboljelih od svinjske gripe sve manji. 'Kao što je slučaj diljem zemlje, vidjeli smo da se broj osoba koje traže pomoć zbog svinjske gripe smanjuje', rekla je dr. Shona Arora, direktorica javnog zdravstva u Velikoj Britaniji.

>> Pandemija svinjske gripe najteže pogodila djecu

No, SAD je, prema službenim podacima, i dalje jedna od najpogođenijih zemlja. Unatoč tome, mnogi Amerikanci nisu zabrinuti i većina ih je odbila cjepivo. 'Mnogi vjeruju kako je pandemija gotova , a ja mislim da je još prerano to reći. 'Pandemija nije gtova', rekla je dr. Anne Schuchat iz centra za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u. Procjenjuje se da je svinjska gripa pogodila 80 milijuna stanovnika SAD-a, a umrlo ih je 11.000. 'Ne vidi se kraj nestanka virusa', zaključuje dr. Schuchat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene