Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Našli nove 'mušterije'

Gusari oteli tanker i pustili alžirski brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gusari su oteli naftni tanker Halifax kod obale Nigerije, izjavio je jedan dužnosnik, isti dan kada su oslobodili alžirski teretni brod i njegovu posadu koje su držali taocima 10 mjeseci.

'Oni drže plovilo i posadu. Njihov cilj je brodski teret', rekao je dužnosnik Ancora Investment Trusta sa sjedištem u Grčkoj koji upravlja tankerom.

Somalski gusari oslobodili su u petak alžirski brod MV Bildu koji je otet 1. siječnja s 25 članova posade dok je plovio prema luci Mombasi u Keniji, priopćilo je alžirsko ministarstvo vanjskih poslova. Od 25 članova posade 17 je Alžiraca. Dva člana, Alžirac i Ukrajinac, pušteni su ranije iz humanitarnih razloga.

'S velikim zadovoljstvom i olakšanjem objavljujemo da je jutros pušteno 25 članova posade broda MV Bilde koje su somalski gusari držali za taoce', rekao je glasnogovornik ministarstva Amar Belani za službenu novinsku agenciju APS. (Hina)

Pročitajte i ovo Eksplozija u Nigeriji Užas u Nigeriji VIDEO Snažna eksplozija izbrisala dio grada: "Krov se srušio na krevet moje majke, hitno je prebačena u bolnicu" Otmica broda (Screenshot: YouTube) Pogledajte snimku napada Pirati ne biraju, napadaju sve vrste brodova kako bi se spasili bijede: "Dobijemo i do dva milijuna eura"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene