Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oborili mnoštvo rekorda

Guinnessov dan svjetskih rekorda: I Hrvatska se ima čime pohvaliti

Slavi se Guinnessov dan svjetskih rekorda! I naša mala Hrvatska može se pohvaliti mnoštvom rušitelja svjetskih rekorda. Od najvećeg tamburaškog orkestra na svijetu do najduže vožnje motocikla na glavi.

Hrvatski tamburaški orkestar po Guinnessu je najveći tamburaški orkestar na svijetu. Okuplja tamburaše iz cijele Hrvatske.

"2006. godine prvi put okupljen orkestar od 100 tamburaša. Tada smo zasvirali sa 150 ljudi u Linsinskom, od tada je trebalo samo tri koncerta da budemo upisani u Guinessovu knjigu rekorda i do danas na svijetu nitko nije okupio veći orkestar, barem koliko znamo", kaže Jadran Antolović iz udruge Šokačka rapsodija.

Pročitajte i ovo Poljoprivreda - 2 Klimatske promjene i poljoprivreda Masline u Slavoniji: "Mislim da će kroz 30 do 50 godina mediteranske kulture ovdje biti uobičajene"

Rekord je oborila i kravata. Nakon priprema koje su trajale dvije godine, 2003. oko Pulske Arene svezan je čvor kravate duge 808 metara. Ušla je u Ginnessovu knjigu rekorda i bila dobra promocija istarskom gradu.

Više o hrvatskim rekorderima gledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene