Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Geolozi su razmotrili uzroke stvaranja goleme rupe duboke 30 metara, promjera 20 metara koja je nakon prolaska tropske oluje Agatha u središtu Guatemala Cityja progutala jednu trokatnicu.


Prema prvim pretpostavkama direktora za geologiju Državnog centra za koordinaciju tijekom katastrofa Davida Monterrosa, teren je bio oslabljen na razini sjecišta cijevi vodovoda glavnog grada te srednjoameričke zemlje.

Nitko nije stradao pošto je kuća bila prazna. Odrone unutar rupe pratila je glasna jeka. Tristo stanovnika te četvrti pozvano je na evakuaciju.

Vezani članci Rupa na zagrebačkoj Malešnici Na cesti u zagrebačkoj Malešnica otvorila se rupa duboka metar i pol, Zagrebačke ceste obavile privremenu sanaciju Požari u Kaliforniji - 3 Munje izazvale stotine požara, vatrogasci na rubu snaga: Gori megapožar veličine 10 Manhattana

>> VIDEO: Oluja Agatha ostavila goleme rupe u zemlji

Predsjednik udruge stanovnika te četvrti je rekao da su stvaranje rupe prouzročile neprestane vibracije tijekom prolaska kamiona čistoće čije se glavno odlagalište nalazi u blizini. Agatha, prva oluja u sezoni ciklona, ovog je vikenda usmrtila najmanje 152 ljudi, a više od stotinu ih se smatra nestalima. (Hina)