Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tropska oluja

VIDEO: Oluja Agatha ostavila goleme rupe u zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sto četrdeset i šest mrtvih, tisuće stradalih, brojne urušene kuće, rezultat su prolaska tropske oluje Agathe, prve u ovogodišnjoj sezoni uragana, Gvatemalom, Hondurasom i Salvadorom protekloga vikenda.

Najgore je bilo u Gvatemali gdje je smrtno stradalo 120 osoba, a 53 ih se smatra nestalima. Prije prolaska oluje moralo je biti evakuirano 112.000 osoba, većinom siromašnih i nastanjenih u trošnim kućercima. Tropska oluja Agatha na području Guatemale, zbog nestabilnog tla, uzrokovala je ogromne rupe. One su nastale kada je bujica vode pomaknula zemlju. Agatha je krenula s Tihog oceana nakon što su meteorolozi Američke oceanske i atmosferske agencije predvidjeli da bi sezona uragana 2010. (1. lipnja do 30. studenoga) mogla biti jedna od najgorih ikada zabilježenih na Atlantiku. U susjednom Hondurasu, povjerenstvo za izvanredna stanja objavilo je podatke o 17 mrtvih i više od 3000 evakuiranih. U Salvadoru je bilo devet mrtvih i dvoje nestalih. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Praćena obilnim kišama VIDEO: Oluja Agatha odnijela 99 života Slika nije dostupna Izvanredno stanje Gvatemala: Najmanje 12 mrtvih u prvoj tropskoj oluje sezone

>> VIDEO: Oluja Agatha odnijela 99 života

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene