Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Gruziji

Zatvorenike silovali pendrekom, građani na ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka zlostavljanja zatvorenika jednog gruzijskog zatvora, šokirala je stanovnike te države.

Sporna snimka prikazuje fizičko zlostavljanje zatvorenika, a jednog od njih čuvari su silovali pendrekom. Upravo je taj dio snimke izazvao najžešću reakciju javnosti. S obzirom da je snimka procurila u javnost, ministar nadležan za zatvore u Gruziji podnio je ostavku, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava Mihail Saakašvili PRIJETI MU SMRT Putinov vječiti protivnik proživljava najteže zatvorske dane: Otrovan je arsenom i živom

Na stotine demonstranata blokirale su promet u centru Tbilisija, nakon što su jučer dvije televizijske stanice prikazale spornu snimku, prenosi agencija AP.

>> Iz 'crne sobe' su dopirali krici i jauci

Vlada tvrdi da je riječ o političkoj provokaciji prije parlamentarnih izbora, 1. listopada , a predsednik Mihail Sakašvili obećao je da će svi sudionici ovog strašnog zlostavljanja zatvorenika biti kažnjeni, prenijela je agencija AP.

Već su trojica policajaca uhićena, a ministarstvo unutrašnjih poslova je priopćilo da su oni dobili novce od kolega bliskih vođi opozicije  Bidzinu Ivanišviliju za organiziranje i snimanje zlostavljanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene