Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužiteljstvo krivi i banku!

Greškom mu ukinuli limit na računu, potrošio 1,5 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je 55-godišnji kockar otkrio da mu je banka dala neograničen limit na računu, potrošio je više od 1,5 milijuna dolara u 17 dana.

Ronald Page jednog je dana otkrio da mu banka dopušta neograničeno povlačenje novca s računa na kojem je imao svega 300 dolara. Ubrzo je potrošio više od 1,5 milijuna dolara i to sve na kockanje, javio je ABC.

Pročitajte i ovo Banke neće raditi 17. travnja Obavijest za građane Obavite sve što trebate na vrijeme: Objavljeno kojeg dana banke neće raditi Ilustracija Uvođenje nove valute Gdje će se i do kada besplatno moći zamijeniti kune u euro?

Na sudu je priznao krivnju za krađu sredstava s banke u iznosu od 1,543,104 dolara i sada mu prijeti zatvorska kazna od 15 mjeseci. 'U ovom slučaju, banka je zbog tehničkih problema dozvolila optuženiku da izgubi značajan iznos novca, koji nije ni bio njegov', stoji u optužbi, objavio je ABC. 'S obzirom na to da je optuženik djelovao impulsno ne minimalizira ozbiljnost ovog ponašanja i potrebu za zatvorskom kaznom', dodaje se u dokumentu optužbe.

>> Iščupao bankomat i odnio ga na leđima

Dan kada se dogodila tehnička greška banke, Page je s računa povukao 312.000 dolara na bankomatu na casinu Greektown u Detroidu, te kasnije 51.727 dolara s bankomata na casinu Grand. Novac je povlačio od 1. do 18 kolovoza 2009. Nakon toga banka je blokirala njegov račun, ali do tada je već prokockao više od 1,5 milijuna dolara.

Ova se greška od strane banke dogodila jer je Page imao otvoren račun u banci LaSalle, u trenutku kada je tu banku kupila Bank of America. Prilikom transfera informacija o računima, dogodio se ovaj propust.

Page, koji nije prije bio kažnjavan, mogao je dobiti veću kaznu, ali tužitelji kažu da se ovo kršenje zakona dogodilo zbog 'loše prosudbe' i dio krivnje prebacio na Bank of America jer je dopustila povlačenje novca.

Osim zatvora, Page mora vratiti novac koji je potrošio, a američki tužilački ured predložio je da se Pageu zabrani kockanje. 'Ako se ne riješi problem kockanja, vjerojatno će uzročiti teške trenutke sebi i svojoj obitelji', piše u memorandumu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene